Predsednik republike Borut Pahor se bo sestal s predstavniki Romov

Ljubljana, 24. 4. 2019 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v sredo, 24. aprila 2019, ob 9.30 na pobudo predsednika Sveta romske skupnosti Jožka Horvata Muca sestal s predstavniki Romov.

Nedavno je gospod Jožek Horvat Muc predsedniku republike napisal pismo s pobudo za srečanje. Predsednik Pahor je pobudo sprejel in predstavnike Romov povabil na pogovor, ki bo ponudil priložnost za oceno aktualnega položaja Romov v Sloveniji.


Predsednik Pahor je po obisku romskega naselja Žabjak- Brezje v občini Novo mesto maja 2018 priredil posvet z naslovom »Odprta vprašanja položaja romske skupnosti v Jugovzhodni Sloveniji«, na katerem je bila pozornost usmerjena tudi k vprašanjem, kako učinkovito reševati težave pri odpravljanju socialne izključenosti Romov, kako okrepiti nujno potrebno koordinacijo in multidisciplinarni pristop institucij na lokalni in državni ravni za reševanje romske problematike, kako okrepiti dialog med romsko skupnostjo, civilno iniciativo, predstavniki lokalne in državne oblasti ter izboljšati sobivanje v lokalnem okolju in kako uporabiti primere pozitivnih praks pri reševanju konkretnih problemov tega območja. FOTOTERMIN


LOKACIJA: dvorana Jože Pučnik, Predsedniška palača