SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob mednarodnem dnevu človekovih pravic: "Misliti moramo s srcem in čustvovati s pametjo"

Ljubljana, 10. 12. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je ob mednarodnem dnevu človekovih pravic udeležil sprejema, ki ga je za predstavnike državnih organov, nevladnih organizacij in civilne družbe, strokovne javnosti in posameznikov, ki delujejo na področju varovanja človekovih pravic, priredila Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije.

Nocojšnja slovesnost je zaključila celodnevne aktivnosti, kjer so aktivno sodelovali tudi nekateri mladi umetniki Planeta 47 iz Koštabone in Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga. Otroci s posebnimi potrebami so pod mentorstvom slikarke Tatjane Ferengja v Etnografskem muzeju ves dan risali in izdelovali risbe na temo »Odprimo vrata mladim«. S svojimi deli so v ospredje postavili pravice, še posebej mladih, do dela, izobraževanja in uveljavljanja. Izjemen kulturni program večernega sprejema pa so soustvarjali nastopajoči s posebnimi potrebami.

Predsednik republike ob mednarodnem dnevu človekovih pravic na sprejemu Varuhinje človekovih pravic RS
Foto: Tamino Petelinšek / STA

Mlada avtorica risbe Tanja Draksler je predsedniku republike izročila svoje umetniško delo z besedami: "Vesel bodi in zadovoljen." Predsednik republike se je avtorici zahvalil in obljubil, da bo njeno delo na ogled v Predsedniški palači. "Želja vseh nas je, da Slovenija ostane in se utrdi kot odprta družba. Danes se žal proti naši volji in želji soočamo z izzivi, kako ohranjati in okrepiti odprto družbo, ki mora ostati bistvo naše države," je dejal predsednik republike in se zahvalil Vlasti Nussdorfer, Varuhinji človekovih pravic Republike Slovenije, za njeno skrbno, profesionalno in zavzeto delo. Predsednik republike je svoj govor zaključil z mislijo: "Smo v situaciji, ko moramo misliti s srcem in čustvovati s pametjo."