Predsednik republike Borut Pahor ob 60. letnici Kovinoplastike Lož: "Narava si je opomogla, Slovenija si bo tudi"

Stari trg pri Ložu, 30. 8. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil dogodka ob 60. obletnici Kovinoplastike Lož, kjer je zbrane tudi nagovoril. 

Predsednik republike Borut Pahor na 60. letnici Kovinoplastike Lož
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike je uvodoma vsem zaposlenim, tistim, ki so bili in tistim, ki morda nekoč še bodo zaposleni v Kovinoplastiki, izrekel iskrene čestitke ob visokem jubileju. Spomnil je na delovno akcijo letos marca, ko je s prostovoljci in tukajšnjimi gasilci na področju Gradu Snežnik pomagal pri čiščenju in odstranjevanju posledic nedavne vremenske katastrofe. "Ob prihodu sem opazil, kako si je narava z neko notranjo močjo opomogla. To velja tudi za ljudi. V zadnjih petih letih smo bili kot skupnost in posamezniki soočeni s posledicami gospodarske krize," je dejal predsednik Pahor ter poudaril, da smo to obdobje preživeli in lahko z optimizmom upravičeno zremo v prihodnost. Izpostavil je, da lahko končno, po petih letih, v času, ko so se zaprla mnoga podjetja, ko so mladi izgubili upanje in ko starši niso več verjeli v boljšo prihodnost svojih otrok, okrevanje Slovenije upravičimo tudi številkami. "Slovenija okreva. Smo v skupini držav, ki okrevajo hitreje od povprečja Evropske unije," je dejal predsednik republike ter poudaril, da to v naša življenja vnaša optimizem. 

Predsednik republike Borut Pahor na 60. letnici Kovinoplastike Lož
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike je posebej pozdravil gospo Branko, hčer narodnega heroja Janeza Hribarja, ustanovitelja Kovinoplastike Lož, in izrekel prepričanje, da bo sedaj napočil čas, ko bomo v prihodnost zrli z optimizmom in z regeneracijo tradicionalnih vrednot, ki bodo ustvarile vez upanja in zaupanja v drug drugega. 

Predsednik Pahor se je nato ob sproščenem druženju srečal s številnimi zaposlenimi, njihovimi družinami, ogledal pa si je tudi področje, ki ga je skupaj s prostovoljci in gasilci letos marca očistil po katastrofalni vremenski ujmi, ki je prizadela Slovenijo.