SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike bo ob dnevu Rudolfa Maistra nagovoril državljanke in državljane

Ljubljana, 23. 11. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v počastitev državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, v ponedeljek, 23. novembra 2020, ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane.

Ob tej priložnosti se bo predsedniku republike s slavnostnim nagovorom pridružila mag. Lučka Lazarev Šerbec, predsednica Zveze društev general Maister.

V skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev v času epidemije covida-19 smo v Uradu predsednika Republike Slovenije tradicijo dni odprtih vrat v Predsedniški palači prilagodili trenutnim razmeram. Zaradi velikega zanimanja dosedanjih obiskovalcev smo za vse, ki si želijo ogledati prostore palače, pripravili virtualen sprehod po protokolarnih in delovnih prostorih predsednika republike. Objavljen je na uradni spletni strani predsednika republike.

V počastitev državnega praznika pa bo, tako kot ob vsakem dnevu odprtih vrat, pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Častna straža bo pred palačo postrojena med 9. in 21. uro.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekajo od leta 2013. Postali so priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 (petindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Vsem, ki bi si želeli ogledati prostore Predsedniške palače tudi v živo, sporočamo, da bodo dnevi odprtih vrat ponovno potekali takoj, ko bo mogoče. Veselimo se dne, ko bomo ponovno državne praznike praznovali skupaj v Predsedniški palači.


Fotoreporterji in snemalci boste lahko spremljali obeležitev državnega praznika. Vhod in hkrati zbirno mesto bo kot običajno na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 10.45, od koder vas bomo pospremili v Predsedniško palačo. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!

Neposredni prenos obeležitve državnega praznika v Predsedniški palači boste lahko spremljali na uradni spletni strani Urada predsednika Republike Slovenije: www.predsednik.si in na https://vzivo.sta.si/.

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.