SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor dan, obarvan s prostovoljstvom, sklenil v Podčetrtku na dobrodelnem koncertu "Otroci za otroke"

Podčetrtek, 12. 12. 2018 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je nocoj udeležil 7. tradicionalnega dobrodelnega koncerta "Otroci za otroke", ki so ga v Podčetrku pripravili otroci iz tamkajšnjega vrtca in osnovne šole ter njunih podružnic v Pristavi pri Mestinju.

V slavnostnem nagovoru ob koncertu se je predsednik republike otrokom zahvalil za vabilo na koncert. "Prav posebej sem vesel, da ta decembrski koncert povezujete s prostovoljstvom," je dejal predsednik Pahor, ki je današnji dan pričel s študenti ljubljanske Pravne fakultete, ki so zbirali sredstva za pomoč sošolcu, in nadaljeval v Predsedniški palači, kjer se je srečal s predstavniki humanitarnih organizacij in zanje priredil sprejem. "Ta poseben dan končujem z vami na tej imenitni prireditvi, na kateri učenke in učenci dobrega srca pomagate drug drugemu," je dejal predsednik republike in poudaril, da bo socialna povezanost odločilnega pomena za našo prihodnost. "Skupaj bomo laže premagovali težave in posebej pomembno se mi zdi, da se tega na svoj način zavedajo tudi naši otroci," je z besedami občudovanja nagovor nadaljeval predsednik Pahor in na oder povabil ravnateljico Sonjo Švajger. "Naša država je utemeljena na socialni povezanosti in vaše delo je vzgoja za dobre ljudi, saj mladim privzgajate občutek za pomoč drug drugemu," se je v imenu države in ljudi predsednik republike zahvalil ravnateljici za njena prizadevanja in ji v znak hvaležnosti in občudovanja podaril zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, z željo, da na šoli nadaljujejo z dobrodelnimi dejavnostmi.

Predsednik Pahor na dobrodelnem koncertu "Otroci za otroke" v Podčetrtku
Foto: Daniel Novakovič/STA

"Dobroto je treba deliti in vrniti, kar ni težko, saj skupaj laže rastemo," so v en glas zaklicali otroci na koncertu, ki je potekal s to vodilno mislijo. "Skupaj delamo našo šolo dobro in drugačno. Vi nam vlivate pogum, da si dovolimo izstopati," se je predsedniku republike in občinstvu zahvalila gospa Švajger. Otroke in obiskovalce koncerta je pozdravil tudi Peter Misja, župan Občine Podčetrtek.

Tradicionalni koncert je osrednja občinska kulturna prireditev, na kateri nastopajo prav vsi otroci. Letošnji je bil namenjen zbiranju sredstev za šolski sklad, s katerim bodo pomagali učencem iz socialno šibkejšega okolja ali posebej nadarjenim otrokom, z delom sredstev pa pokrili stroške šolskih in obšolskih dejavnosti. Ob robu koncerta so pripravili dobrodelni bazar, na katerem so prodajali izdelke, ki so jih izdelali otroci sami. Predsednik republike je za dobrodelni bazar podaril tri ročno izdelane punčke iz blaga, ki jih je bil prejel na dogodkih po Sloveniji.

Predsednik Pahor na dobrodelnem koncertu "Otroci za otroke" v Podčetrtku
Foto: Daniel Novakovič/STA