SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti Občine Juršinci

Juršinci, 10. 8. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob 25. občinskem prazniku Občine Juršinci. 

Alojz Kaučič, župan Občine Juršinci, se je v nagovoru zahvalil predsedniku republike za udeležbo na slovesnosti ob jubileju. Dejal je, da število rojstev v občini raste in se ljudje vanjo priseljujejo, saj jim lahko ponudi kakovostno življenje. “Tukaj živijo ponosni in delavni ljudje, kot sta dr. Ludvik Toplak in športnik Dejan Zavec, častna občana občine, na katera smo še posebej ponosni,” je govor sklenil župan Kaučič. 

Predsednik republike je ob občinskem prazniku čestital vsem občankam in občanom in se zahvalil za vabilo na slovesnost. Poudaril je, da je s Slovenija z manjšimi podeželskimi občinami uspela ohraniti eno redkih primerjalnih prednosti pred drugimi državami v Evropski uniji - enakomeren razvoj podeželja: “Župani in županje ste na slovenskem podeželju uspeli ohraniti in okrepiti kakovost življenja, da je podobna kot v urbanih naseljih - slabosti ste uspeli spremeniti v kreposti.” 

Predsednik Pahor je županu Kaučiču izročil posebno protokolarno priznanje, slovensko zastavo: “S svojim delom, prizadevanjem in solidarnostjo ste pripomogli k temu, da je Slovenija boljša država in da smo Slovenke in Slovenci bolj povezani med seboj. Posebno protokolarno priznanje prejmejo tisti, ki s svojim delom, ravnanji in zgledom pripomorejo k temu, da ljudje v skupnosti, na lokalni ravni, na ravni naroda in države iščemo tisto, kar nas povezuje in znamo živeti z razlikami, ki so med nami.” 

Ob tej priložnosti so v okviru letošnjega občinskega praznika podelili priznanja in priznanja s plaketo posameznikom, ki so s svojim delom pustili pomemben pečat v občini.

Predsednik Pahor na slovesnosti ob 25. občinskem prazniku Občine Juršinci
Foto: Nebojša Tejić / STA