SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Tradicionalno vsakoletno srečanje štirih predsednikov

Ljubljana, 11. 12. 2019 | napovednik

V sredo, 11. decembra 2019, bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Predsedniški palač gostil tradicionalno srečanje štirih predsednikov, države, vlade, državnega zbora in državnega sveta.

Sestali se bodo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan, predsednik vlade Marjan Šarec in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Namen srečanj, ki so postala redna in jih je uvedel predsednik Pahor leta 2014, je izmenjava stališč o tistih zadevah države, ki za uspešno reševanje terjajo široko politično sodelovanje in podporo.

Na letošnjem srečanju se bodo sogovorniki predvidoma posvetili vprašanjem, ki zadevajo spremembe volilne zakonodaje (uveljavitev odločbe ustavnega sodišča), vprašanje ustanovitve pokrajin, podnebni politiki, strategiji uveljavljanja arbitražne razsodbe in drugim vprašanjem, ki potrebujejo široko politično podporo. Srečanje se bo pričelo ob 10.30, ko bo v Veliki dvorani Predsedniške palače predsednik republike sprejel ostale tri visoke goste. Fototerminu bo sledilo delovno srečanje v Zlatem salonu. Po končanem srečanju, predvidoma ob 12. uri, bo v Veliki dvorani izjava za javnost


Novinarje, fotoreporterje in snemalce obveščamo, da bo vhod in hkrati zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 10.15, od koder vas bomo pospremili v Veliko dvorano Predsedniške palače in nato naprej v Zlati salon.