SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na jubilejni slovesnosti Aerodroma Ljubljana

Ljubljana, 30. 1. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je nocoj udeležil slovesnosti na Aerodromu Ljubljana, s katero so obeležili 50 let prvega pristanka letala na brniškem letališču.

Na prireditvi so z video predstavitvami prikazali razvoj letališča skozi čas in izpostavili ključne poudarke v njegovem razvoju. Predsednik Pahor je v govoru, ki ga je imel na slovesnosti, v imenu države izrazil globoko spoštovanje nad dosežki aerodroma v vseh petih desetletjih njegovega obstoja in se vsem petim dosedanjim direktorjem ter njihovim sodelavcem zahvalil, "da so imeli Slovenci, le pol krajšo zgodovino od letalskega prometa sploh, letališko okno v svet kot dežela." Predsednik republike se je spomnil časa osamosvojitve, ko se je aerodrom vzpostavil kot letališče suverene države, ki ji še danes omogoča, da je sodobno letališko okno v svet. "Brniško letališče nosi slavno ime nestorja naše samostojne države, Jožeta Pučnika", je še temu dodal predsednik.

V govoru je tudi povedal, da bo letališka dejavnost ostala ena od bolj zanimivih in pomembnih načinov mobilnosti sodobnega sveta. In tudi zato je aerodrom "izjemnega pomena za našo prihodnost", je strnil pomen letališke dejavnosti predsednik Pahor in se zahvalil vsem, ki so v petih desetletjih skrbeli zato, da je bilo letališko okno Slovenije kot dežele in Slovenije kot države na stežaj odprto in "da si smemo, tudi zaradi prizadevnosti in profesionalnosti ljudi, ki ga upravljajo, obetati, da bo tako tudi v prihodnje, ne glede na lastniške spremembe, ki jih lahko pričakujemo."

Predsednik se je sodelavcem letališča zahvalil v imenu države in v imenu njenih ljudi, ker skrbijo za urejenost letališča in za prijaznost, saj je prav letališče mnogokrat prvi in tudi zadnji stik obiskovalcev z našo državo in je še posebej pomembno, kako urejeno in prijazno je. "Lahko povem, da sem bil na Aerodromu Ljubljana vedno deležen velike prijaznosti osebja in vedno se ob pristanku počutim varno in z lepimi občutki, da sem prišel domov", je delil svoje izkušnje predsednik Pahor.

Sovesnosti ob 50. obletnici delovanja Aerodroma Ljubljana