Predsednik Pahor je v državni zbor posredoval predlog za imenovanje guvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 30. 11. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 30. novembra 2018, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejanu Židanu posredoval pismo, v katerem državnemu zboru za mesto guvernerja Banke Slovenije predlaga mag. Boštjana Vasleta.

Predsednik Pahor ocenjuje, da kandidat izpolnjuje visoke strokovne kriterije in ima potrebne izkušnje za opravljanje te funkcije.

Po številnih uradnih in neuradnih pogovorih z vodji poslanskih skupin državnega zbora je predsednik ugotovil, da uživa mag. Boštjan Vasle tudi potrebno podporo poslank in poslancev za izvolitev.

Javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta bo v četrtek, 6. decembra 2018 ob 11. uri v Predsedniški palači.

Predsednik republike Pahor na osnovi pogovora z vodji poslanskih skupin in predsednikom državnega zbora pričakuje, da bi lahko bilo odločanje poslank in poslancev o kandidatu za guvernerja Banke Slovenije že na redni decembrski seji državnega zbora. Tako bi po skoraj tri četrt leta Banka Slovenije dobila novega guvernerja ter bi lahko nemoteno in uspešno delovala.


Srečanje predsednika republike in kandidata za guvernerja mag. Vasleta
Foto: UPRS