SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike z otroki na rehabilitaciji delil misli in želje o Sloveniji

Ljubljana, 29. 6. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča, kjer je posebno pozornost namenil otrokom na rehabilitaciji na otroškem oddelku.

V pozdravnem nagovoru jim je predsednik Pahor namenil spodbudne besede - so veliki junaki, borci, ki vztrajajo, in imajo ob sebi starše ter zaposlene inštitut Soča, ki jih vsak dan spodbujajo. Robertu Cuglju, direktorju rehabilitacijskega centra Soča, se je zahvalil za povabilo med zaposlene, ki vestno in požrtvovalno pomagajo ljudem v največjih življenjskih stiskah.

Predsednik republike je obiskal Univerzitetni rehabilitacijski inštitut SOČA
Foto: Nebojša Tejić / STA

Mladi pacienti so nato predsedniku Pahorju predstavili projekt, ki so ga v sklopu bolnišnične šole pripravili ob 25. obletnici samostojnosti – prevrali so mu svoje želje in misli o Sloveniji. Nejc, Matic, Miha, Elina, Suzana in Hana so predsedniku republike sporočili, zakaj so ponosni, da so Slovenci: ker se lahko igrajo, ker je Slovenija zelena dežela, ker lahko govorijo slovenski jezik, ker so ponosni na naše športnike, in ker jim Slovenija prinaša same lepe stvari. Ob koncu je Elina predsednika in navzoče razveselila s spodbudno Kekčevo pesmijo, Suzana in Anita pa sta prebrali voščilo Sloveniji za rojstni dan.

Po uradnem delu je sledilo prijetno druženje. S Tino Orter, pobudnico dobrodelnih projektov za otroške nasmehe, je predsednik Pahor med otroke razdelil njeno avtorsko knjigo "Medvedek peče slovensko potico." Za otroški smeh pa sta poskrbela tudi Omar Naber in Klemen Bučan. Predsedniku republike je predstojnica otroškega oddelka prim. Hermina Damjan predstavila različna področja rehabilitacije, med njimi tudi najsodobnejše naprave, ki pri rehabilitaciji omogočajo še dodatne možnosti terapije.

Predsednik republike je obiskal Univerzitetni rehabilitacijski inštitut SOČA
Foto: Nebojša Tejić / STA

V spremstvu prof. dr. Zlatka Matjačića pa se je predsednik Pahor na razvojno raziskovalnem oddelku seznanil z razvojem novih tehnologij in naprav, namenjenim za pomoč pri rehabilitaciji. URI Soča namreč spada med vodilne rehabilitacijske inštitucije v regiji, poseben poudarek pa namenijo tudi ustrezni patentni zaščiti in prodaji patentnih pravic pri razvoju rehabilitacijskih robotov.

Predsednik republike je obiskal Univerzitetni rehabilitacijski inštitut SOČA
Foto: Nebojša Tejić / STA