Predsednik republike ob otvoritvi Gostilne dela v Domžalah: "Mladi bodo tu lahko pokazali svoje talente, povrnili samozavest in okrepili samopodobo"

Domžale, 8. 12. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesne otvoritve Gostilne dela Domžale, projekta socialnega podjetništva z gostinsko dejavnostjo, ki je namenjena mladim iz ranljivih ciljnih skupin.

Karel Destovnik, vodja projekta Gostilna dela, je poudaril pomen častnega pokroviteljstva predsednika republike nad današnjo prireditvijo. Po njegovih besedah je s tem dejanjem predsednik Pahor izrazil podporo njihovemu delu, za kar se mu je v imenu vseh sodelujočih iskreno zahvalil. 

Predsednik republike je izrekel besede zahvale vsem, ki so z zavzetostjo in ustvarjalnostjo dosegli, da danes odpiramo drugo Gostilno dela v Sloveniji. "Projekt socialnega podjetništva mladim omogoča, da bodo lahko pokazali vse svoje talente, si povrnili samozavest in okrepili samopodobo," je dejal predsednik republike. 

Predsednik republike na otvoritvi Gostilne dela
Foto: Nebojša Tejić / STA

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor gospodu Destovniku poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države: "Slovenska zastava je simbol naše enotnosti. Naj ne bo le znak hvaležnosti za že opravljeno delo, temveč spodbuda za naprej. S svojim delom si prizadevate, da bo Slovenija vključujoča družba in ne izključujoča družba. Da bo strpna in ne nestrpna. Da bo solidarna in pravična," je svoj nagovor zaključil predsednik republike. 

Predsednik republike na otvoritvi Gostilne dela
Foto: Nebojša Tejić / STA

Gostilna dela že več let usposablja in zaposluje mlade iz različnih ranljivih ciljnih skupin ter s sistematičnim in posebnim poklicnim učenjem v gostinski dejavnosti prispeva k njihovi socialni integraciji in pripravi oziroma aktivni vključitvi na trg dela.