Dan odprtih vrat Predsedniške palače ob prazniku dela

Ljubljana, 1. 5. 2018 | sporočila za javnost

Kot ob vseh državnih praznikih je Urad predsednika Republike Slovenije ob današnjem prazniku dela pripravil dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je na današnji praznik obiskalo blizu 170 obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika Republike Slovenije.

Predsednik republike in gospa Tanja Pečar sta uvodoma obiskovalce sprejela v Veliki dvorani, kjer je predsednik Pahor zbranim voščil ob današnjem prazniku dela in jim zaželel dobrodošlico v Predsedniški palači. "Zelo sem vesel, da ste si danes vzeli čas in obiskali prostore, ki predstavljajo nas in našo domovino," se je obiskovalcem zahvalil predsednik Pahor in še posebej pozdravil najmlajše državljančke, ki so z družinami obiskali palačo. Praznični program so z zimzelenimi melodijami počastili člani trobilnega kvinteta Policijskega orkestra. Aprila letos je predsednik republike orkestru ob 70. obletnici delovanja vročil odlikovanje Republike Slovenije red za zasluge za vrhunski prispevek k utrjevanju tradicije slovenske pihalne glasbene umetnosti.

V nadaljevanju so si vsi obiskovalci pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije ogledali poslopje Predsedniške palače in delovne prostore predsednika republike Boruta Pahorja, ki jim je skupaj z gospo Tanjo Pečar v svoji pisarni odgovarjal na številna vprašanja, povezana z njegovim delom. Z zanimanjem so si ogledali menjavo častne straže Garde Slovenske vojske, ki je tudi ob današnjem državnem prazniku postrojena pred glavnim protokolarnim vhodom v Predsedniško palačo.

Dan odprth vrat Predsedniške palače ob prazniku dela
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dan odprth vrat Predsedniške palače ob prazniku dela
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dan odprth vrat Predsedniške palače ob prazniku dela
Foto: Daniel Novakovič/STA