Predsednik Borut Pahor na podelitvi nagrad Zlati znak Jožefa Stefana

Ljubljana, 20. 3. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike se je danes zvečer na Institutu "Jožef Stefan" udeležil slovesne podelitve nagrad Zlati znak Jožefa Stefana, ki jih podeljuje Institut "Jožef Stefan" za najbolj odmevna doktorska dela s področja naravoslovno-matematičnih, tehniških, medicinskih in biotehniških ved. Na slovesnem dogodku je predsednika spremljal akademik prof. dr. Boštjan Žekš.

Predsednik Borut Pahor je v svojem nagovoru čestital prejemnikom nagrade Zlatega znaka Jožefa Stefana za najbolj odmevna doktorska dela in jim zaželel uspešno znanstveno kariero, doma in/ali v tujini. Ob tem se je zahvalil organizatorjem in ocenjevalcem za njihovo delo pri prepoznavanju pomembnosti uspehov mladih znanstvenikov.

Predsednik se je dotaknil projekta Slovenija 2030, ki bo združeval ideje in sestavljal različna razmišljanja, ki bodo vodila k razvoju naše države. Ob predstavitvi tega projekta je povabil k sodelovanju vse, ki delujejo na področju naravoslovnih znanosti, saj s svojimi naravoslovno-matematičnimi, tehniškimi, medicinskimi in biotehniškimi izkušnjami in razmišljanji učinkovito pripomorejo k razvoju in so pomemben del naše družbe. Poudaril je, da v kolikor bomo v majhnem narodu znali spodbuditi talent, bo Slovenija ne le lepa država, temveč tudi pametna država.

Dobitniki letošnje nagrade Zlati znak Jožefa Stefana, ki jo podeljuje Odbor za zlati znak Jožefa Stefana in ga sestavljajo ugledni raziskovalci SAZU, IAS, slovenskih univerz in inštitutov so, dr. Lev Vidmar, dr. Marko Sedlaček in dr. Jernej Jorgačevski.
Predsednik Borut Pahor na podelitvi nagrad Zlati znak Jožefa Stefana
Foto: Nebojša Tejić/STA