Predsednik republike sprejel predstavnike Iniciative zdravnikov

Ljubljana, 1. 7. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predstavnike Iniciative zdravnikov za vzpostavitev transparentnosti in strokovnosti javnega zdravstva v Republiki Sloveniji, ki so ga seznanili z njihovimi predlogi za reforme v zdravstvenem sistemu. Predsednik je ob tem opozoril, da je prava pot k spremembam najprej s predstavitvijo pred pristojnim odborom parlamenta in nato predstavitev vladi oz predsednici vlade.

Sogovornikom na sestanku je predsednik tudi dejal, da bo v okviru svojih pristojnosti poskušal pomagati pri vseh rešitvah, ki bodo boljše za zagotavljanje dostopnosti zdravstva za ljudi.

Predsednik republike je prepričan, da so vprašanja urejanja zdravstva, njegove dostopnosti, delovanja zdravstvenega sistema in skrbi za paciente med najpomembnejšimi vprašanji prihodnosti in govore tako o tem, kakšne so potrebe in pričakovanja posameznikov, kot tudi, ali pa morda še bolj, kako se bo v prihodnje razvijala naša družba.

Pogovora so se s strani iniciative zdravnikov udeležili Danijel Bešič Loredan, dr. med., predsednik, dr. Erik Brecelj, dr. med., dr. Valentina Prevolnik Rupel, dr. Jurij Žurej. Sestanka sta se udeležila tudi predstavnika sindikata Praktik.um, Nena Kopčavar Guček in Igor Muževič, ki sta opozorila na poseben položaj in s tem povezane probleme s katerimi se srečujejo zdravniki splošne in družinske medicine. Sestanka se je udeležil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.