Članice Sile opravljajo veliko delo

Ljubljana, 29. 11. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta se danes udeležila otvoritve 21. mednarodnega dobrodelnega bazarja, ki ga organizira Slovensko mednarodno združenje žensk - SILA.
Slovensko mednarodno združenje žensk Sila je danes na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organiziralo že 21. dobrodelni bazar. Na pisanih stojnicah se letos predstavlja več kot 30 držav. Izkupiček od prodaje tradicionalnih izdelkov bo namenjen za deset izbranih dobrodelnih projektov.

Predsednik republike in gospa Pečar sta se danes udeležila otvoritve 21. mednarodnega dobrodelnega bazarja, ki ga organizira Slovensko mednarodno združenje žensk - SILA.
Foto: Anže Malovrh

Predsednik republike Borut Pahor je že drugič zapored otvoril dobrodelni bazar in ob tej priložnosti poudaril predvsem solidarnost, ki je po njegovem mnenju vrlina, ki navdihuje Slovence zlasti takrat, ko gre vse nekoliko težje. "Ko se je v začetku devetdesetih let prvič postavljal ta bazar, se je zdelo, da bo šlo vse na boljše, vse navzgor, in to za vse ljudi. To je bila utvara, ki se je močno razgalila, ko je tudi Slovenijo doletela huda in surova gospodarska in finančna kriza," je opozoril predsednik.

"Zahvalil bi se vam v upanju - in v to sem prepričan - da bo enkrat zagotovo konec tega surovega časa. Še vedno pa bodo med nami ljudje, ki bodo potrebovali naklonjenost tistih, ki morda imamo več tako v materialnem smislu kot v občutku optimizma, sreče ali vere v prihodnost," je še dejal Pahor v uvodnem nagovoru.

Solidarnost se je v teh letih še posebej izkazala, je dodal predsednik Pahor. "Bazar Sila je tej vrlini dodal še mednarodno noto," je zaključil.

Predsednik Pahor je ob otvoritvi pripravil tudi kratko licitacijo posebej izbranih predmetov.

V izjavi za medije je na bazarju gospa Tanja Pečar izpostavila pomen sodelovanja vsakega posameznika. "Članice Sile opravljajo veliko delo, veliko energije vlagajo v to, da bi nekaterim olajšale življenje," je poudarila. Ob tem je dodala, da moramo vsi podpirati njihovo delo in si tudi sami prizadevati čim bolj pomagati in čim večkrat prispevati k boljšemu vsakdanu nas vseh in naše družbe.