Predsednik republike: "Brez javnega zdravstva ni socialne in solidarne države"

Sežana, 3. 7. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike se je danes udeležil slovesnosti ob zaključeni celostni prenovi Bolnišnice Sežana, kjer je imel slavnostni nagovor. Predsednik republike je poudaril, da morajo biti kakovostne zdravstvene usluge dostopne vsem, ne glede na socialne razlike. Spomnil je na ponedeljkovo srečanje s predstavniki Iniciative zdravnikov za vzpostavitev transparentnosti in strokovnosti javnega zdravstva v Republiki Sloveniji ter dogovor, da bo v okviru svojih pristojnosti poskušal pomagati pri rešitvah, ki bodo boljše za zagotavljanje dostopnosti zdravstva za ljudi.

Predsednik republike se je danes udeležil slovesnosti ob zaključeni celostni prenovi Bolnišnice Sežana.
Foto: Daniel Novakovič/STA

"Spodbuditi želim vse, ki pri tem soodločajo, da se lotimo nehvaležne in težke, a neizogibne naloge. Korak za korakom, ob potrebni politični podpori in pripravljenosti sprejemanja kompromisov, s sodelovanjem vseh deležnikov in ljudi, v naslednjem letu ali dveh sprejmimo potrebno zakonodajo, ki predstavlja uspešno nadgradnjo javnega zdravstvenega sistema. Brez javnega zdravstva ni socialne in solidarne države," je dejal predsednik in dodal, "če bomo oklevali, bomo izgubili tako kakovost kot dostopnost. Tega si ne smemo dopustiti."

Predsednik republike se je zahvalil vsem, ki so omogočili celovito prenovo Bolnišnice Sežana in njenemu osebju ter poudaril, da je uspešno izvedena investicija v tem času, ko okrevamo po gospodarski krizi, zgled in spodbuda, da je mogoče dosegati imenitne rezultate, ki zbujajo optimizen in upanje v boljšo prihodnost.