Nasvet za dolgo življenje ob obisku predsednika republike v Centru starejših Črnuče: »Geni, sreča in pamet.«

Ljubljana, 9. 10. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil slavnostnega praznovanja 100-letnice Anotna Bušljeta - Cveta in 107-letnice Martina Čokla v Centru starejših Črnuče.
Predsednik Pahor jima je v svojem imenu in v imenu države ob tako visokih jubilejih izrekel srčne čestitke, jima zaželel veliko zdravja ter »še naslednjih 100 let«. Dejal je, da se je z veseljem odzval njunemu vabilu, da z njima in njunima družinama ter stanovalci Centra, obeleži za njiju tako poseben dan. Predsednik Pahor je skupaj s stanovalci slavljencema tudi zapel »Vse najboljše« ter jima izročil simbolično darilo.

Predsednik republike Borut Pahor s slavljencema Martinom Čoklom in Antonom Bušljeto - Cvetom
Foto: UPRS

Martin Čokl, ki praznuje 107 let, je z zbranimi delil nekaj svojih življenjskih spominov. Na vprašanje, kaj človek potrebuje, da doživi tako visoko starost je dejal: »Recepta ni. Če bi ga imel, bi bil zelo bogat.« Antonu Bušljeti – Cvetu, ki je septembra praznoval 100 let, so stanovalci zaželeli, da bi jih še naprej razveseljeval s prijetnimi življenjskimi domislicami.

V imenu stanovalk in stanovalcev Centra starejših Črnuče se je predsedniku republike za obisk zahvalil Rado Franc Jelerčič, ki mu je podaril ročno poslikano kravato ter dejal: »V čast nam je, da ste si vzeli čas in prišli. Pridite še kaj!«