Predsednik republike v Mariboru poudaril pomen tujih investicij v Sloveniji

Maribor, 9. 4. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob odprtju nove naprave za predčiščenje industrijskih odpadnih voda podjetja Henkel Maribor.

V slavnostnem nagovoru se je predsednik Pahor zahvalil za vabilo na slovesnost in čestital za ohranjanje in nadaljevanje 140-letne poslovne tradicije matičnega podjetja, nemškega koncerna Henkel. Poudaril je pomen tujih investicij v Sloveniji, saj so pomemben del našega gospodarstva in pripomorejo k rasti in večji konkurenčnosti, z novimi zaposlitvami pa se krepi tudi elementarna socialna varnost. Z investicijo v napravo za predčiščenje industrijskih odpadnih voda podjetje dokazuje trajnostno naravnano, okoljsko in družbeno odgovorno poslovanje: »Slovenija je zelena in lepa dežela. Želimo si, da bi ljudje imeli zaposlitve z visoko dodano vrednostjo v urejenem okolju, prijaznem za domače in tuje družbeno odgovorne naložbe.« Predsednik republike je pozdravil odgovornost podjetja do mesta in njegovih ljudi, za njegovo 140 let dolgo tradicijo pa je dejal, da je zagotovilo, da lahko pričakujemo vizijo tudi glede prihodnosti.

Ob tej priložnosti se je predsednik republike srečal tudi z gospodom Edvardom Šeferjem, ki je čistilno napravo, prvo te vrste na svetu, zasnoval in projektiral. Slovesnosti so se udeležili tudi Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, Christof Vollstedt, direktor podjetja Henkel Maribor in Matthias Czaja, podpredsednik nemškega koncerna Henkel.

Predsednik Pahor na slovesnosti ob odprtju nove naprave za predčiščenje industrijskih odpadnih voda
Foto: Daniel Novakovič/STA