Predsednik Pahor sprejel ministra za zunanje zadeve Črne gore dr. Srđana Darmanovića

Ljubljana, 8. 3. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Črne gore dr. Srđana Darmanovića, ki ga na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gosti minister za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Predsednik Pahor in črnogorski minister za zunanje zadeve dr. Darmanović sta govorila predvsem o dvostranskih odnosih med državama s poudarkom na gospodarskem sodelovanju. Strinjala sta se, da so odnosi med državama odlični na številnih področjih in brez odprtih vprašanj. Potrdila sta obojestranski interes za krepitev nadaljnjih odličnih političnih in gospodarskih odnosov med dvema prijateljskima državama. Predsednik Pahor je dejal, da dobre tradicionalno prijateljske odnose med državama dodatno potrjujejo decembrski uradni obisk predsednika Filipa Vujanovića v Sloveniji, srečanje s predsednikom vlade Duškom Markovićem ob robu letošnje Münchenske varnostne konference in današnji obisk.

Slovenski predsednik je ponovil črnogorskemu ministru slovensko podporo Črni gori v pogajalskem procesu članstva v EU ter skorajšnjem članstvu v NATO.

Posebno pozornost sta posvetila aktualnim vprašanjem in izzivom regije Zahodnega Balkana.

Predsednik Pahor sprejel ministra za zunanje zadeve Črne gore dr. Srđana Darmanovića
Foto: Stanko Gruden/STA