SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Pomurje v petek Murski Soboti

Murska Sobota, 22. 1. 2021 | napovednik

Predsednik republike na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Pomurje jutri v Murski Soboti

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v petek, 22. januarja 2021, ob 10.30 obiskal Mursko Soboto in se sestal s štabom Civilne zaščite za Pomurje. Predsednika Pahorja bodo sprejeli župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Pomurje Martin Smodiš. Predsednik Pahor se bo seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v pomurski regiji. Na pogovoru bodo prisotni še nekateri člani štaba.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Obiskal je že notranjsko in zahodnoštajersko regijo.

Po uvodni seznanitvi o ukrepanju po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni se bo predsednik Pahor, predvidoma ob 11.50 sestal z vodstvom Zdravstvenega doma Murska Sobota, nato sledi srečanje s predstavniki Doma starejših Rakičan. Obisk v Murski Soboti bo predsednik republike zaključil pred Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je predvidena njegova izjava za javnost.

Terminski načrt obiska predsednika republike:

10.30 - pogovor s štabom Civilne zaščite za Pomurje, poslopje Pomurske gospodarske zbornice, Lendavska 5a, Murska Sobota (FOTOTERMIN ob prihodu)

11.50 - Zdravstveni dom Murska Sobota, Grajska ulica 24, Murska Sobota

12.30 - Dom starejših Rakičan, Ulica dr. Vrbnjaka 1, Murska Sobota

12.50 - Splošna bolnišnica Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 9, Murska Sobota

13.30 - izjava predsednika republike, pred Splošno bolnišnico Murska Sobota, Ulica dr. Vrbnjaka 9, Murska Sobota


OBVESTILO MEDIJEM

Predstavnike medijev obveščamo, da bo zaradi upoštevanju ukrepov za zajezitev širitve okužbe možno posneti uvodni fototermin ob prihodu predsednika republike. Pogovori pred Zdravstvenim domom Murska Sobota, Domom starejših Rakičan in Splošno bolnišnico Murska Sobota in izjava predsednika republike so odprti za medije.

Predstavnike medijev prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje) in navodila pristojnih.

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.