SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v Monaku s knezom Albertom II. na dobrodelni prireditvi v podporo delovanju misijonarja Pedra Opeke

Monako, 17. 7. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se mudi na enodnevnem delovnem obisku v Kneževini Monako, kjer se je sestal z Njegovo visokostjo knezom Albertom II. Monaškim.

Predsednik Pahor se je v Monaku srečal s knezom Albertom II.
Foto: UPRS

V Monaku se je predsednik republike najprej v knežji palači srečal in pogovarjal s knezom Albertom II., zvečer pa sta se kot častna gosta in dolgoletna pokrovitelja skupaj udeležila dobrodelne večerje v čast misijonarju Pedru Opeki, ki jo je priredila princesa Ira de Fürstenberg.

Predsednik republike in knez Albert II. sta se kot častna gosta in dolgoletna pokrovitelja udeležila dobrodelne večerje v čast misijonarju Pedru Opeki, ki jo je priredila princesa Ira de Fürstenberg
Foto: UPRS

Namen dobrodelne prireditve je bil promovirati misijonsko dejavnost Pedra Opeke kot pomemben element razvojne pomoči in zagotoviti sredstva za njegovo delovanje. Dolgoletna prizadevanja Pedra Opeke na Madagaskarju so dokaz, da je mogoče na takšen, izviren in samosvoj način, mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju. Dobrodelna večerja je bila priložnost z donacijami zbrati denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke, humanitarni organizaciji Akamasoa bo namenjen tudi izkupiček od prodaje unikatnih del iz kristala. Dobrodelne večerje se je, ob častnih pokroviteljih predsedniku Pahorju in Albertu II., udeležil tudi misijonar Opeka.

Lani poleti je predsednika Pahorja, kneza Alberta in misionarja Pedra Opeko na zasebni avdienci v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Seznanili so ga z načrti za pomoč revnim in sirotam na Madagaskarju, za katere skrbi Pedro Opeka, ki naj bi ga tam, v kratkem, papež Frančišek tudi obiskal.

Predsednik Pahor in misijonar Pedro Opeka
Foto: UPRS