Ohranitev politične stabilnosti ter okrepitev političnega ter socialnega dialoga

Ljubljana, 12. 9. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes popoldan sprejel na pogovor predstavnike Kluba slovenskih podjetnikov - SBC.

Srečanje, ki so se ga udeležili predsednik SBC Marjan Batagelj, izvršni direktor Goran Novkovič in člani UO Jure Knez, Marko Lotrič in Ema Pogačnik, je bilo namenjeno podrobnejši predstavitvi odprtega pisma gospodarstvenikov, ki so ga le-ti naslovili na visoke predstavnike države pretekli teden.

Predsednik Pahor je na predvečer oblikovanja nove vlade poudaril, da v sedanjih razmerah potrebujemo povrnitev zaupanja in sodelovanja v politiki ter povrnitev zaupanja in sodelovanja politike s socialnimi partnerji.

Po njegovem bo moralo biti več argumentiranega in spoštljivega dialoga med vsemi udeleženci, kajti le taka diskusija vodi k napredku in relativnemu zadovoljivemu izpolnjevanju različnih pričakovanj. Za oblikovanje politične stabilnosti bo v prihodnje odločilna zmožnost političnega dialoga, je dejal predsednik in ob tem spomnil, da je letos januarja ravno na odprtju SBC foruma v Postojni dejal, da se mu zdi pomembno, da do novega socialnega dogovora pride v času, ko so razmere za to ugodne.

Predstavniki SBC so na današnjem pogovoru predsedniku republike predstavili tudi peticijo Za podjetno Slovenijo, ki jo je podpisalonekaj čez tisoč podjetij.

Predsednik republike je sprejel predstavnike Kluba slovenskih podjetnikov - SBC
Foto: Tamino Petelinšek