Predsednik republike Borut Pahor: »Mladi ste najmočnejša gonilna sila družbenega in ekonomskega razvoja v svetu«

Ljubljana, 20. 8. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes pridružil mednarodnim udeležencem UNYANET Summita 2013 in jim v razpravi odkrito predstavil svoj pogled na aktualne mednarodne teme, posledice globalne krize, prihodnost Evropske Unije in vlogo OZN v svetu. Mednarodno srečanje v Ljubljani gosti Mladinska sekcija Društva za ZN za Slovenijo.

O participaciji mladih v političnih procesih je predsednik poudaril: "Mladi ste generator družbenih sprememb. Sedaj je čas, ko lahko skupaj dosežemo spremembe, to pa predstavlja tudi upanje za mlado in pogumno generacijo." Mladi se morajo organizirati, predstaviti svoje ideje in tudi prevzeti odgovornost za prihodnost države, v kolikor jim bo ta priložnost ponujena, meni predsednik. "Mladi ste najmočnejša gonilna sila družbenega in ekonomskega razvoja v svetu. V sebi nosite nepredstavljivo željo po spremembah in neverjetno moč, da to dosežete," je razpravo zaključil predsednik.

Predsednik republike Borut Pahor se je danes pridružil mednarodnim udeležencem UNYANET Summita 2013
Foto: Nebojša Tejić/STA

Mreža UNYANET je bila ustanovljena leta 2011 na Dunaju, med ustanovnimi članicami je tudi mladinska sekcija Društva za ZN za Slovenijo, ima 10 članic s skupaj 57 lokalnimi vejami in približno 14.000 posameznikov. Cilj UNYANET Summita 2013 je izboljšanje veščin udeležencev, prenos dobrih praks v lokalno okolje, širjenje poslanstva OZN in krepitev zmogljivosti mladinskih organizacij.