Predsednik republike častni pokrovitelj Evropskega košarkarskega prvenstva za dekleta do 18. let

Ljubljana, 16. 7. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel slovensko košarkarsko reprezentanco deklet do 18. let in vodstvu Košarkarske zveze Slovenije predal listino o častnem pokroviteljstvu nad Evropskim košarkarskim prvenstvom za dekleta do 18. let, ki bo potekalo v Celju od 30. julija do 9. avgusta 2015.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel slovensko košarkarsko reprezentanco
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik republike je ob predaji povedal, da je današnja predaja častnega pokroviteljstva nad košarkarskim prvenstvom namenjena vsem našim ljudem, da jih spomnimo, da se avgusta v Celju obeta čudovita športna prireditev in spodbudimo vse, ki bi jih prvenstvo zanimalo, da pridejo in navijajo za našo reprezentanco. "Slovenija se tradicionalno izkazuje kot odličen organizator športnih prireditev, zato ni dvoma, da bo tudi v Celju lepo. Draga dekleta želim vam veliko športnih uspehov," je zaželel predsednik republike.

Predsednik Pahor je listino o častnem pokroviteljstvu predal predsedniku Košarkarske Zveze Slovenije Mateju Erjavcu, ki se je zahvalil v imenu organizatorja prvenstva: "Današnji sprejem in vaše častno pokroviteljstvo nad prvenstvom nam pomeni veliko čast in spodbudo, hkrati pa tudi obveznost in odgovornost, da bomo Slovenijo Evropi predstavili v najboljši luči." Na dogodku je spregovoril tudi selektor Košarkarske zveze Republike Slovenije gospod Damir Grgič, ki je dekleta zelo pohvalil ter izpostavil njihov izjemen talent, borbenost, trdo delo in željo po najboljših rezultatih.

Predsedniku republike so dekleta v zahvalo in spomin podarile dres slovenske reprezentance, kapetanka Alma Potočnik pa se je na povabilo predsednika republike podpisala tudi na zastavo slavnih, ki jo predsednik republike vihti na športnih prireditvah. "S ponosom bomo zastopale barve Slovenije in zagotavljamo vam, da se bomo borile po naših najboljših močeh," je v športnem duhu povedala kapetanka.

Dogodek so s svojo prisotnostjo počastile tudi aktualne in nekdanje reprezentantke slovenske košarke Mojca Markovič, Nataša Haskić, Eva Komplet, Katja Temnik, Špela Eržen, in aktualni ter nekdanji reprezentant Slavko Kotnik in Nebojša Joksimović.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel slovensko košarkarsko reprezentanco
Foto: Daniel Novakovič/STA