SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na svečani prireditvi ob 90. obletnici Mladinskemu domu Malči Beličeve podelil Zahvalo predsednika republike

Ljubljana, 7. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil svečane prireditve ob 90. obletnici Mladinskega doma Malči Beličeve in udeležence prireditve nagovoril. Predsednik republike je vsem navzočim izrekel čestitke ob visokem jubileju, ki ga letos praznujejo. V svojem nagovoru je izrazil veliko občudovanje in globoko spoštovanje vsem ljudem dobrega srca, ki otroke, ki jim je življenjska usoda namenila drugačno, težje in preizkušenj polno življenje, s svojim strokovnim znanjem in odnosom polnijo z ljubeznijo, toplino, jih spodbujajo in navdihujejo v ustvarjalne, zadovoljne osebe. Zahvalil se je ravnatelju doma gospodu Roglju, gostitelju današnje svečanosti, in osebju doma za veliko delo, ki ga opravljajo. V njihovih toplih objemih otroci številnih generacij najdejo varno zavetje in se počutijo ljubljeni.

Predsednik Pahor se je udeležil svečane prireditve ob 90. obletnici Mladinskega doma Malči Beličeve
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ob tej priložnosti je ravnatelju gospodu Francu Roglju predal posebno Zahvalo predsednika republike Mladinskemu domu Malči Beličeve ob 90. obletnici delovanja za pomembno in družbeno odgovorno poslanstvo, ki ga zaposleni opravljajo na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Predsednik republike na svečani prireditvi ob 90. obletnici Mladinskemu domu Malči Beličeve podelil Zahvalo predsednika republike
Foto: Nebojša Tejić/STA

Naj spomnimo, da je predsednik Pahor tradicionalni projekt peke božičnega peciva pod geslom »Otroci za otroke« pričel decembra 2013 prav v Mladinskem domu Malči Beličeve. Od takrat je projekt rastel in sedaj vključuje otroke iz različnih mladinskih domov, varnih hiš po vsej Sloveniji. “Gre za tradicionalni dogodek, ki se ga vsako leto zelo veselim”, je o peki piškotov povedal predsednik republike.

Z današnjo prireditvijo in s svojim nastopom so otroci in mladostniki pričarali pestrost vsakdana njihovega doma. S pesmijo, igro, glasbo in plesom so zrazili zahvalo za sodelovanje in pomoč pri izvajanju programov za otroke in mladostnike, ki bivajo v domu.