Predsednik Pahor zaključil uradni obisk v Republiki Litvi

Vilnus, Republika Litva, 13. 6. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije je danes zaključil dvodnevni uradni obisk v Republiki Litvi, kjer ga je gostila predsednica Republike Litve Dalia Grybauskaitė.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je skupaj s predsednico Republike Litve Dalio Grybauskaitė obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost "National Cyber Security Center". Presednika pahorja in predsednico Grybauskaitė so sprejeli namestnik ministra za nacionalno varnost Republike Litve Edvinas Kerza, direktor Službe za kibernetsko varnost in telekomunikacije iz Ministrstva za nacionalno varnost, polkovnik Darius Adomaitis in kapitan Službe za kibernetsko varnost in telekomunikacije iz Ministrstva za nacionalno varnost Martynas Damkus.

Predsedniku in predsednici so predstavili delovanje Nacionalnega centra za kibernetsko varnost ter ju seznanili s sistemsko ureditvijo.  

Po seznanitvi z aktivnostmi centra, se je predsednik Pahor dodatno prepričal, da mora Slovenija nujno pospešiti modernizacijo kibernetske obrambe. Kibernetska varnost mora postati integralni del nacionalne varnosti države.

Predsednik Pahor skupaj s predsednico Republike Litve Dalio Grybauskaitė obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost "National Cyber Security Centre"
Foto: Nebojša Tejić/STA